1959 Cadillac Eldorado Biarritz Convertible

Eldorado a fost un model construit de Cadillac din 1953 până în 2002. Numele Eldorado a fost derivat din cuvintele spaniole “el dorado”, “cel aurit”; numele a fost dat inițial șefului legendar sau “cacique” al unui trib indian din America de Sud. Legenda spune că adepții săi îi presărau corpul cu praf de aur la ocazii ceremoniale, iar el se spăla din nou cu el prin scufundare într-un lac. Numele se referă mai frecvent la un oraș legendar cu bogății fabuloase, undeva în America de Sud, care a inspirat multe expediții europene, inclusiv una la Orinoco a englezului Sir Walter Raleigh.

Pentru anul model 1959, Cadillac a produs un total de 142.272 de mașini. Prin urmare, 1959 a fost al treilea cel mai bun an al Cadillac din anii ’50. Eldorado din 1959 a încorporat un stil complet nou: aripile spate mari, stopurile spate cu două gloanțe, două linii de acoperiș și configurații distincte ale stâlpilor de acoperiș, noi modele de grilă tip bijuterie și panouri de înfrumusețare a capacului de punte potrivite au personificat aceste mașini. Ele reflectau inocența, entuziasmul lipsit de sofisticare și mulțumirea de sine a Americii din acea epocă. Erau Rock ‘n’ Roll, spațiul cosmic și televiziunea color – învelite în crom și tablă, cu anvelope late cu pereți albi. Și apoi acele aripioare, cele mai populare din istoria automobilelor.

Designul a fost 100% Cadillac, dar compania a subcontractat asamblarea la Pinin Farina din Italia, cu care divizia a avut o relație de lungă durată, iar aceste Eldorado au fost construite manual în Italia. Luminile lor spate discrete și înguste, bine integrate în aripioare modeste, contrastau puternic cu luminile spate de tip “rachetă” și aripioarele masive ale Cadillac-urilor standard din 1959 și au fost o indicație a direcției pe care urma să o ia stilul Cadillac în următorii câțiva ani. Cu toate acestea, calitatea construcției nu a fost nici pe departe la nivelul celor construite manual în Detroit între 1957 și 1958, iar Brougham-urile din 1959-1960 sunt mai puțin dorite, se pare, decât Brougham-urile din prima generație, deși valoarea și colecționabilitatea lor rămân ridicate.

Eldorado a fost cel mai extravagant model Cadillac, încărcat cu un plus de crom și o versiune cu trei carburatoare cu 2 țevi și 2 carburatoare de 345 de cai putere a V8-ului de 390 de inch cubi.

Propulsat de o versiune modificată a motorului V-8 de 390 CID care se găsea pe toate Cadillac-urile din acea vreme, Eldorado a primit un impuls de putere de la trei carburatoare cu două țevi pentru a livra 345 de cai putere. Acest tip de putere ar fi propulsat aceste rachete terestre de 1.000 de kilograme la o viteză maximă confortabilă de 130 mph. Echipat cu o listă lungă de echipamente standard care nu erau disponibile ca opțiuni pe alte mașini, Biaritz a oferit caracteristici de lux, cum ar fi suspensia pneumatică, geamuri electrice de ventilație, antenă și multe altele pentru a face din această mașină centrul atenției oriunde ar merge.

Related posts

Land Rover: pe linia de producție din 1948

user

1967-1971 Ford Thunderbird

user

De Tomaso Pantera 1970

user

1972 BMW 3.0 CSL

user

Topul mașinilor care durează cel mai mult timp

user
Nptech