1967-1971 Ford Thunderbird

Nerăbdători să păstreze popularitatea lui Thunderbird, planificatorii Ford au urmărit cu atenție mișcările lui General Motors pe piața de lux. Dacă mașinile GM erau mari, atunci și Ford Thunderbird 1967-1971 ar fi fost la fel.

În anii 1960, Ford Thunderbird a dominat segmentul de lux personal de dimensiuni mari, depășind în mod constant vânzările lui Buick Riviera, Oldsmobile Toronado și Cadillac Eldorado. În 1967, Thunderbird a depășit Riviera și Toronado la un loc; a terminat chiar înaintea Pontiac Grand Prix, un model cu preț mai mic, în fiecare an din 1964 până în 1968.

Riviera a trecut pe lângă Thunderbird în 1969, pentru ca în 1970 să fie din nou trântit în locul său. Chiar și în 1971, nici fabulosul Riviera cu coadă de barcă, nici noul și ciudatul Toronado nu puteau depăși o caroserie de Thunderbird veche de cinci ani, care purta un lifting facial de un an.

Acestea fiind spuse, este totuși clar că, începând cu 1964, planificatorii de produs responsabili pentru Thunderbird au urmărit cu atenție “corpurile E” ale General Motors în oglinda retrovizoare – și poate că au acordat mai puțină atenție drumului din față.

Coupeurile General Motors erau mai mari decât Thunderbird și, începând cu 1966, ofereau o configurație mai convențională a interiorului. Veteranul designer Ford Gale Halderman, care a lucrat la fiecare generație de Thunderbird din 1958 până în 1989, își amintește sentimentul general că și Thunderbird trebuia să devină mai mare, pentru a-și menține poziția în cursa vânzărilor.

Noul Thunderbird care a rezultat pentru 1967 era, fără îndoială, mai liniștit, mai rafinat și mai ușor de condus decât oricare dintre strămoșii săi mai mici. Dar dacă a rămas “unic în toată lumea”, așa cum insistau reclamele sale, este discutabil.

Cu siguranță, Riviera din 1963 trebuie să fi întors câteva capete la Dearborn, dar Ford s-a uitat cu atenție deosebită la primul Oldsmobile Toronado, cu mult înainte ca acesta să apară în showroom-uri. Influența sa este vizibilă la Thunderbird din 1967; în farurile ascunse, în împingerea în formă de lamă a aripilor față, în linia acoperișului care se estompează în portbagaj și în panoul de protecție, în evazările larg deschise ale roților.

Există o poveste, greu de confirmat, conform căreia designul Toronado ar fi fost dezvăluit la Ford în jurul anului 1964. Cu siguranță, designerii Ford au modelat niște argile foarte asemănătoare cu Toronado în acea perioadă.

Desigur, au existat și alte propuneri concurente pentru programul din 1967. În cartea sa de memorii neprețuită, Thunderbird: An Odyssey in Automotive Design, fostul șef al studioului Thunderbird, William P. Boyer, a identificat cel puțin șase, câte două de la trei studiouri diferite. Unul dintre ele a încercat să împingă puțin mai departe tema rachetei cu falduri clare, doar pentru a descoperi că aceasta mersese deja cât de departe se putea merge în 1964-1966.

Alte propuneri au afișat o masivitate Lincoln cu laturi plate. Dar vicepreședintele de design Gene Bordinat a îmbinat tema “foarte netedă [și] fluidă” a lui Boyer cu o parte frontală îndrăzneață, în formă de coadă de avion, creată în Studioul de proiecte corporative sub conducerea lui Dave Ash.

Related posts

Land Rover: pe linia de producție din 1948

user

Topul mașinilor care durează cel mai mult timp

user

1959 Cadillac Eldorado Biarritz Convertible

user

1972 BMW 3.0 CSL

user

De Tomaso Pantera 1970

user
Nptech