1972 BMW 3.0 CSL

În timp ce îmi citeam știrile obișnuite în această dimineață, am dat peste acest articol, în care proprietarul unui 3.0 CSL din 1972 ne povestește despre o excursie foarte frumoasă pe “Carmel Valley Road”.

Iată ce spune el, atenție, imagini frumoase!

Urcând dealul în timp ce vă îndreptați spre est pe Carmel Valley Road, peisajul se schimbă brusc din pădure densă în dealuri aurii. Era ca și cum aș fi pășit într-o fotografie îngălbenită din anii ’70. Și cu acest volan CSL subțire și plin de viață în mâinile mele, am reușit! O privire în tinerețea de aur, fără griji. Întoarcere după întoarcere, CSL ne readuce la viață.

La fel ca fanul adorator care evită să-și întâlnească eroul, unele mașini de vis din copilărie nu ar trebui să fie conduse niciodată de cei care le râvnesc. Este o reacție obișnuită ca entuziasmul să se transforme în dezamăgire în spatele unei mașini clasice. Dar BMW 3.0 CSL este o specie diferită.

Venind din motorsport, CSL a fost încercarea BMW de a câștiga Campionatul European de Turisme. Pentru a fi mai bun în competiții, CSL s-a născut pentru a reuni o serie de modificări aduse unor mașini de curse mai puțin reușite, cum ar fi CS E9 3.0. L înseamnă “leight” și înseamnă oțel mai subțire, mai puțin agățat de ușile din aluminiu, capote, portbagaj și geamuri laterale din Perspex (termoplastic transparent).

În ceea ce privește motorul, cilindreea a fost mărită la 3,003 l prin mărirea alezajului cu un sfert de milimetru (de unde și cei 200 CP). Bineînțeles, au existat și alte schimbări: BMW s-a săturat să piardă curse în spatele celor de la Mercedes.

Acest model este din 1972, deci nu are pachetul aerodinamic CSL lansat în 1973. Povestea e frumoasă, dar acum e timpul să conduci!

“Carmel Valley Road este unul dintre cele mai faimoase drumuri din centrul Californiei. Cu aspectul său unic și cu trecătorile sale, Carmel Valley oferă o experiență de conducere de neegalat prin văi și dealuri. Iar pentru o mașină de 39 de ani, este obligatoriu să o respecți pe doamna.

Acest CSL din 1972 (unul dintre cele 252 de exemplare produse în acest an) se află la Muzeul BMW din Spartanburg (SUA). Cu cei 22.200 km ai săi, este estimat la 300.000$. Din fericire, am aflat această sumă abia când am coborât din mașină…

Acest 3.0 CSL se definește prin sunetul său deosebit, cuplul său și entuziasmul său după 5000 rpm. Cea mai mare parte a drumului s-a făcut în treapta a 3-a (cu doar 4 viteze, acest coupe are brațe lungi), dar treci în treapta a 2-a și bestia îți va arăta dinții!

Acest motor este la fel de uimitor ca și dealurile din jurul nostru. Desigur, nu va urla ca un M sau L6 în zilele noastre, dar sunt impresionat de cantitatea de cuplu motor.

Volanul său nu este la fel de “pur” ca la un 2002, dar este adecvat pentru acest CSL și pentru piața țintă. Și este cu siguranță mai comunicativ decât un non-M modern.

Cea mai impresionantă este stabilitatea mașinii atunci când parcurgi virajele strânse. Ai putea să o faci să alunece în timp ce o controlezi, având în vedere puterea, dar CSL nu este o brută modernă: puterea sa este livrată cu prea multă eleganță.

Dar asta nu înseamnă că nu este o plăcere să te plimbi pe ea. Chiar și cu acest asfalt uzat care oferă mai mult de o gaură, acest CSL este sub control în timp ce este împins.

Astăzi, este una veche, cu prietenii săi din GT-urile anilor ’70. Păstrați-vă totuși mașina modernă, pentru că acest CSL nu este o mașină sport. La urma urmei, nu este treaba noastră, avem deja un sunet grozav și o senzație de condus grozavă cu acest coupe.

Conducerea acestui CSL a fost un vis din copilărie devenit realitate. Aceasta este mașina pe care am avut-o în miniatură acum 25 de ani. Era cât pe ce să fiu dezamăgit, dar acest CSL este o mașină prea frumoasă care oferă o plăcere pură de a conduce, mulțumesc BMW.

Related posts

Land Rover: pe linia de producție din 1948

user

De Tomaso Pantera 1970

user

1967-1971 Ford Thunderbird

user

Topul mașinilor care durează cel mai mult timp

user

1959 Cadillac Eldorado Biarritz Convertible

user
Nptech