2023 Honda Civic: Caracteristici, preț și multe altele

Cinci decenii și 12,3 milioane de unități mai târziu, Civic rămâne un bestseller și continuă să impună ritmul pentru segmentul mașinilor compacte.

Intrând acum în cea de-a 11-a generație în 2022, Honda a făcut o treabă excelentă pentru a menține Civic o opțiune proaspătă și interesantă pentru cumpărători. Puțin s-a schimbat cu Honda Civic 2023, deoarece tocmai a suferit o reproiectare pentru anul model 2022. Cea mai mare noutate fiind schimbarea echipării, deoarece s-a renunțat la echiparea LX, aceasta fiind înlocuită de echiparea Sport ca nou model de bază, urmată de EX, Touring și de mult așteptata revenire a modelului Type R. Cumpărătorii vor avea în continuare posibilitatea de a alege între mai multe tipuri de caroserie, atât sedanul, cât și hatchback-ul fiind disponibile pentru viitorul an model.

Rămâne compacta preferată de șoferii care caută fiabilitatea legendară a Honda, eficiența consumului de combustibil și ușurința generală de utilizare. Honda a făcut o treabă excelentă în a oferi cumpărătorilor o listă atractivă de opțiuni standard în întreaga gamă de modele, în efortul de a rămâne competitivă în clasă.

Performanțele și capacitățile Honda Civic 2023

Honda Civic 2023 este disponibil în cinci versiuni de echipare, atât în caroserie sedan, cât și hatchback.
-Sport
-EX
-Touring
-Si
-Type R
Opțiunile de motorizare rămân neschimbate pentru 2023, iar motorul cu patru cilindri de 2,0 litri și 158 de cai putere vine standard, în timp ce cei care caută ceva mai multă performanță pot opta pentru motorul mai mic cu patru cilindri de 1,5 litri care dezvoltă 180 de cai putere datorită unui turbo. Iubitorii de sedanuri cărora le place să vâslească singuri prin propriile trepte de viteză nu au noroc, deoarece manualul cu șase trepte a fost eliminat din acest stil de caroserie, lăsând ca unică opțiune CVT. Transmisia manuală este în continuare disponibilă pe modelele hatchback. Timpii de la 0 la 100 km/h rămân neschimbate, șoferii ajungând la 100 km/h în 7,3 secunde. Consumul de combustibil continuă să fie stelar, șoferii modelului EX cu CVT înregistrând 33mpg în oraș, 42mpg pe autostradă și 36mpg în regim mixt.

Manevrabilitatea rămâne peste medie datorită șasiului îmbunătățit al actualei generații. Honda spune că este cu peste 10% mai rigid decât la generația anterioară. Acest lucru a permis inginerilor să regleze suspensia pentru a profita din plin de rigiditatea nou descoperită, permițând o manevrabilitate mai bună, o calitate a rulajului îmbunătățită și mai puțin zgomot rutier și duritate generală. Dacă sunteți în căutare de mai multă manevrabilitate și performanță, Honda va continua să ofere modelele Civic Si, respectiv Type R.

Design exterior

Aspectul actual ar trebui să se simtă încă proaspăt, deoarece tocmai a fost dezvăluit pentru anul de fabricație 2022. La prima vedere, cumpărătorii de mașini vor crede că se uită la fratele mai mare al lui Civic, Accord. Honda a mutat stâlpii A înapoi, în timp ce a făcut capota mai lungă, permițând un parbriz mai mare și o vizibilitate îmbunătățită. Alte elemente de design aduse de la Accord sunt grila frontală verticală, împreună cu iluminarea cu LED-uri din față și din spate.

Cumpărătorii nu vor fi nevoiți să achiziționeze o echipare superioară pentru a obține un aspect atractiv. Stilul agresiv este standard, deoarece compacta populară prezintă linii musculoase și robuste, rezervate cândva vărului său corporatist de la Acura. Ceea ce a fost considerat cândva un vehicul entry-level a crescut?

Calitate și tehnologie interioară

Interiorul lui Civic poate fi descris cel mai bine ca fiind primitor. Într-o lume în care constructorii de automobile par să încerce să copleșească șoferii cu butoane și comutatoare, interiorul este primitor, menținând distragerile la un nivel minim, subliniind în același timp funcționalitatea prin amplasarea bine gândită a lucrurilor pe care șoferii le vor folosi cel mai mult. În centrul interiorului se află un afișaj de infotainment așezat deasupra tabloului de bord, punând lucrurile la îndemâna confortabilă a șoferului și menținându-le îndreptate spre drum.

O bandă lungă de plasă care se întinde pe toată lungimea planșei de bord pare un omagiu adus vehiculelor de odinioară, integrând în același timp cu bun gust gurile de aerisire și reglajele de climatizare. O consolă centrală largă oferă o mulțime de spațiu de depozitare, împreună cu un coș de gunoi adânc chiar sub prizele USB și de 12 volți.

Scaunele rămân adecvate pentru până la patru adulți, dar lucrurile ar putea deveni dificile dacă vă decideți să faceți o călătorie lungă. Ca de obicei, Honda nu oferă foarte multe opțiuni pentru culorile interioare sau suprafețele scaunelor, negrul fiind singura opțiune de culoare, iar pielea fiind oferită doar în modelul Touring.

Nu duce lipsă de tehnologie la interior. În mod standard, primiți un afișaj de infotainment cu ecran tactil de 7,0 inchi, fiind disponibilă o unitate opțională de 9,0 inchi, împreună cu un afișaj digital al indicatoarelor de 10,2 inchi. Apple Carplay și Android Auto wireless sunt ambele standard, cu împerechere wireless disponibilă pentru cumpărătorii care optează pentru ecrane mai mari. Alte opțiuni disponibile sunt navigația în bord, sistemul audio premium Bose și placa de încărcare wireless a smartphone-urilor, din ce în ce mai convenabilă.

Prețul și disponibilitatea Honda Civic 2023

Modelul de bază al modelului 2023 Honda Civic Sport 2023 are un preț de pornire de 25.745,00 dolari, care include o taxă de destinație de 1095 dolari. Cea mai puternică Honda disponibilă în SUA, Civic Type R, care dezvoltă 315 cai putere, a ajuns în sfârșit la dealeri cu un preț de pornire de 43.990,00 dolari. Cu toate acestea, mult noroc în găsirea unui dealer dispus să se despartă de unul la acest preț.

Siguranță

Honda a fost întotdeauna cunoscută pentru fiabilitate și caracterul practic, dar, pe măsură ce vehiculele au devenit din ce în ce mai avansate, producătorul japonez de automobile a făcut o treabă excelentă în a ține pasul cu cele mai noi tehnologii și caracteristici pentru a vă menține în siguranță.

  • Asistență în ambuteiaje
  • Sistem de frânare cu atenuare a coliziunii (CMBS) + Avertizare de coliziune frontală (FCW)
  • Sistem de asistență la menținerea benzii de rulare (LKAS) cu atenuare a părăsirii drumului (RDM) Lane Keeping Assist (Asistență la menținerea benzii de rulare)
  • Sistem de asistență la menținerea benzii de rulare (LKAS) cu atenuare a părăsirii drumului (RDM) Avertizare la părăsirea benzii de rulare
  • Atenuarea coliziunii frontale
  • Monitorizarea șoferului-Alertă
  • Airbaguri frontale cu două trepte pentru șofer și pasager
  • Airbaguri laterale montate pe scaun pentru șofer și pasager în două etape
  • Airbag de genunchi pentru șofer și pasager și airbag lateral spate pentru impact lateral
  • Cameră de marșarier

Related posts

EDIȚIA FORD GT LM: ATINGEREA FINALĂ

user

HYUNDAI GRANDEUR: ATINGEREA PREMIUM A PRODUCĂTORULUI COREEAN

user

Honda CR-V 2023: Caracteristici, preț și multe altele

user

Modele Volvo rămase din 2022 de vânzare în apropiere de Pasadena

user

AUDI R8 V10 GT RWD: CÂNTECUL LEBEDEI

user
Nptech