204 HP MG4 TEST

MG Motor își intensifică ofensiva electrică cu modelul MG4, care va fi însoțit în curând de alte modele care îi vor împărți platforma. Această nouă mașină compactă intenționează să dinamizeze segmentul prin performanțele și prețul său excelent. Am condus-o în Provence.

Un stil agresiv!

Marca britanică aparținând gigantului chinez SAIC Motor se impune pe piața noastră. Rețeaua, care are deja 145 de puncte de vânzare în țara noastră, continuă să crească. MG4, care este așteptat cu nerăbdare în showroom-uri, are un stil foarte dinamic și agresiv, pentru a atrage atenția.

Această mașină compactă, cu un design mai degrabă sportiv, este mai degrabă modernă. Concurenții săi europeni pot arăta mai liniștiți, dar cel mai recent model nu se remarcă prin plasticul său prea caricatural. Roțile mici îi strică profilul robust. Partea din spate foarte dinamică a versiunii noastre Luxury este evidențiată de un spoiler în două părți.

Interior spațios și tehnologic

La bord, primul lucru pe care îl simțiți este că vă simțiți confortabil într-o cabină care oferă o senzație bună de spațiu. Acest interior foarte curat oferă o primă impresie bună. Cu toate acestea, dacă vă uitați la calitatea finisajului, acesta este decent, dar nu la fel de bun ca al concurenților săi scumpi. Spațiul dedicat telefonului este lipsit de suport, existând riscul de a vedea aparatul zburând la primul sens giratoriu.

Ergonomia meniurilor de pe ecranul tactil pare destul de complicată, la fel ca și utilizarea multora dintre comenzi. MG Motor promite actualizări care ar trebui să ușureze puțin lucrurile. Vom vedea mai târziu dacă tehnologiile se vor dovedi într-adevăr mai ușor de manevrat. În ceea ce privește bancheta din spate, persoanele înalte pot sta confortabil. Portbagajul poate transporta 363 de litri de marfă, ceea ce este un punct bun.

Motor puternic, încărcare rapidă

Când pornim mașina, nu găsim un buton “Start/Stop”. De fapt, nu există niciunul. În practică, tot ce trebuie să faceți este să rotiți selectorul cutiei de viteze automate pe D, cu piciorul pe frână. Nu a funcționat întotdeauna de prima dată, așa că este clar că trebuie să ne obișnuim cu ea. După aceea, profităm de cei 204 cai putere, care chiar sunt acolo! Puterea sporește în mod clar senzația de dinamism.
Accelerația energică îi conferă senzația unei mașini sport nesperate. Această mașină cu tracțiune spate ne-a permis chiar să facem câteva viraje pe niște drumuri proaspăt întreținute, cu porțiuni cu pietriș. Consumul de combustibil pe drumurile mici din interiorul țării a fost de aproximativ 17 kWh la 100 km. În teorie, acest lucru este suficient pentru a parcurge aproximativ 400 km cu bateria de 64 kWh. Puterea mare de reîncărcare asigură că 80% din baterie este reîncărcată în jumătate de oră.

Remarcabil de confortabil

MG4 este surprinzător de confortabil, amortizarea ștergând neregulile drumului cu o ușurință deconcertantă. Unii rivali sacrifică ceva mai multă netezime a suspensiei pentru o manevrabilitate mai bună. Când accelerezi ritmul, corpul nu se destramă, chiar dacă există câteva sacadări parazite în spate.

Cu toate acestea, nu ne putem imagina viitorii săi proprietari abuzând de el așa cum am făcut-o noi și plângându-se de dinamismul său. Pe de altă parte, am remarcat ajutoarele de conducere neregulate pe benzile rapide, care ar trebui să devină mai precise odată cu o actualizare. Cu toate acestea, va fi dificil să se îmbunătățească izolarea fonică destul de dezamăgitoare la viteze de autostradă.

Related posts

Chery Tiggo 7 2021: Preț, fotografii, consum, date tehnice

user

tesla: a 3-a platformă pentru un ve compact, la un preț mai mic?

user

Hibrid VS GPL: care este mai ieftin în 2022?

user

TEST DRIVE MERCEDES EQE 350+ 292 CP

user

Jeep Wrangler 2021: preț, consum de combustibil, date tehnice

user
Nptech