4 PROBLEME FRECVENTE ALE LUMINILOR DE FRÂNĂ ȘI CUM SĂ LE REZOLVI

Problemele legate de luminile de frână ale mașinii nu trebuie să fie o piedică în fața ochilor. Există anumite probleme care apar din nou și din nou atunci când se diagnostichează motivul pentru care luminile de frână ale unui vehicul nu funcționează, ceea ce face mult mai ușor să vă dați seama ce este în neregulă cu frânele dvs. atunci când apăsați pe pedală. Verifică aceste patru enigme comune care fac ca lampa de frână să se aprindă și cum le poți rezolva.

1. BEC ARS

De departe, un bec ars este una dintre problemele legate de luminile de frână care apar cel mai des și este ușor de înțeles de ce. Gândiți-vă cât timp petreceți cu piciorul pe frână și apoi gândiți-vă că becurile de frână trebuie să fie aprinse în toată această perioadă. Modelele mai noi au trecut la lumini cu LED-uri care durează mult mai mult, dar vehiculele mai vechi încă prezintă becuri care trebuie schimbate cu altele noi. Înlocuirea luminilor de frână este ieftină și ușor de făcut, de cele mai multe ori, cu un set de unelte de bază.

2. ÎNTRERUPĂTOR DE LUMINĂ DE FRÂNĂ DEFECT

Când pedala de frână este apăsată, un comutator este declanșat pentru a trimite un semnal către luminile din spate că este timpul să se aprindă. Întrerupătoarele analogice se uzează în timp și, de asemenea, se pot murdări, ceea ce interferează cu capacitatea lor de a stabili un contact pozitiv și de a transmite semnalul corect. Înlocuirea comutatorului nu este o treabă mare și este, de asemenea, simplu pentru mecanicul dumneavoastră să testeze probleme la luminile de frână ca aceasta. Dacă toate cele trei lumini de frână ale mașinii sunt stinse în același timp, este puțin probabil ca trioul de becuri să fi murit simultan. În acest caz, este mai probabil să fie vorba de un întrerupător de lumini de frână defect.

3. SIGURANȚĂ ARSĂ

Dacă luminile nu se aprind pe niciuna dintre cele două părți și întrerupătorul de lumini de frână este în stare bună, atunci următorul lucru care trebuie verificat este siguranța de la luminile de frână. Localizați cutia de siguranțe a autovehiculului, care se află de obicei sub capotă sau pe panoul de protecție din interiorul compartimentului pentru pasageri. Utilizând diagrama de siguranțe de pe capacul cutiei (sau din manual), găsiți siguranța pentru circuitul de frână și asigurați-vă că nu a fost arsă. Dacă da, înlocuiți-o cu o siguranță de aceeași rezistență.

4. BAD SOCKET

Dacă aveți o singură lampă de frână stinsă și becul este bun, următorul pas este să verificați soclul de lumină în sine. Problemele la luminile de frână pot include o priză ale cărei conexiuni sunt murdare sau corodate sau una a cărei cablare s-a uzat până la punctul în care face doar o conexiune intermitentă. Înlocuirea unui soclu este la fel de simplă ca și tăierea firelor vechi și conectarea noii unități, care este de obicei o piesă ieftină de achiziționat.

Dacă țineți cont de aceste sfaturi, cele mai multe probleme cu luminile de frână vor fi ușor de diagnosticat și de reparat pe cont propriu. Desigur, experții de la NAPA AutoCare sunt întotdeauna gata să vă rezolve problemele cu luminile de frână pentru cei care preferă o soluție mai ușoară.

Related posts

Este sigur să conduceți cu lumina de verificare a motorului aprinsă?

user

Întreținerea mașinii pe timp de iarnă: 10 sfaturi pentru a te pregăti pentru vremea rece

user

5 SFATURI PENTRU SCHIMBAREA ULEIULUI PE TIMP DE IARNĂ

user

Cum să eliminați zgârieturile de pe mașina dvs.

user

Câți kilometri poate rezista o mașină pe șosea?

user
Nptech