5 SFATURI PENTRU SCHIMBAREA ULEIULUI PE TIMP DE IARNĂ

Schimbarea uleiului de motor al autovehiculului dumneavoastră lubrifiază motorul, îi curăță piesele în mișcare și îl menține rece. De asemenea, utilizarea de ulei proaspăt îmbunătățește consumul de combustibil și prelungește durata de viață a motorului. Urmând instrucțiunile de întreținere ale producătorului pentru a schimba uleiul, vă puteți păstra autovehiculul în stare de funcționare optimă. Dacă schimbați singur uleiul în această iarnă, există mai multe sfaturi pentru schimbarea uleiului de care trebuie să țineți cont, inclusiv câteva care sunt în întregime adecvate sezonului.

1. CUMPĂRAȚI UN AMESTEC CONVENȚIONAL DE IARNĂ SAU UNUL SINTETIC

Găsiți manualul de utilizare al vehiculului dvs. și treceți la secțiunea de întreținere. Veți observa că amestecul de ulei convențional recomandat este diferit atunci când temperaturile sunt sub pragul de îngheț. Clasificările descriu de obicei vâscozitatea uleiului, sau grosimea acestuia la rece și la cald. De exemplu, 10W din 10W-30 descrie grosimea uleiului pe timp rece. 30 după W reprezintă vâscozitatea acestuia la cald. Cu cât indicele de vâscozitate al uleiului este mai mic, cu atât este mai subțire și cu atât va curge mai repede. Deoarece frigul face ca uleiul să fie mai gros, producătorii recomandă adesea un ulei de motor cu un indice 0W în timpul iernii. Cu toate acestea, aveți o altă opțiune: un amestec sintetic, care face o treabă mai bună la temperaturi extreme pe tot parcursul anului. Dacă trebuie să vă schimbați uleiul o dată pe an, un amestec sintetic ar fi ideal pentru orice anotimp.

2. PREGĂTIȚI LOCUL DE MUNCĂMașină în zăpadă

Dacă preferați să schimbați singur uleiul și să înlocuiți filtrul de ulei, sunteți într-o companie bună. Făcând acest lucru, nu numai că vă puteți întreține vehiculul, dar puteți avea și ocazia unei inspecții de aproape. Vremea rece, însă, poate face ca schimbarea uleiului să fie o provocare. În timp ce un garaj încălzit este ideal pentru această sarcină, orice zonă acoperită sau protejată cu o suprafață plană este suficientă – asigurați-vă doar că pavajul este suficient de uscat pentru a ține în siguranță crampoanele și elevatoarele în poziție.

3. ADUNAȚI ELEMENTELE ESENȚIALE

Pe lângă uleiul de motor și un filtru de ulei, veți avea nevoie de alte câteva elemente pentru a face treaba. Asigurați-vă că purtați ochelari de protecție, puneți-vă mănuși și țineți la îndemână cârpe. Veți dori, de asemenea, un set de chei sau de prize și o tavă de colectare a uleiului pentru a păstra uleiul vechi. Folosiți suporturi de cric sau rampe pentru a ridica partea din față a vehiculului, dar niciodată nu intrați sub o mașină susținută de un singur cric, indiferent de greutatea sa nominală.

4. PORNIȚI MOTORUL

Cine vrea să stea afară în frig și să aștepte ca uleiul vechi de motor să curgă încet într-o tigaie care așteaptă? Sunt șanse mari ca tu să nu vrei, așa că, odată ce vehiculul tău este ridicat în siguranță, pornește-l și lasă motorul să funcționeze timp de aproximativ cinci minute înainte de a-l opri și de a goli uleiul. Dar aveți grijă: uleiul va fi fierbinte, la fel ca și bușonul de golire și filtrul de ulei. Un motor cald eliberează mai bine uleiul și eliberează impuritățile (inclusiv acumulările de nămol) decât unul rece. Nu lăsați niciun dubiu că tot uleiul vechi a fost îndepărtat, încălzind puțin motorul înainte de a începe schimbarea uleiului.

5. SCHIMBAȚI ULEIUL AȘA CUM AȚI FACE-O ÎN MOD NORMAL

Acum sunteți gata să procedați la schimbarea uleiului așa cum ați face-o în orice alt anotimp. Când sunteți gata să goliți uleiul, scoateți mai întâi dopul de golire. Lăsați uleiul vechi să se scurgă, apoi scoateți filtrul de ulei și turnați uleiul rămas în tigaie. După ce ați făcut acest lucru, puteți fixa dopul de golire, puneți noul filtru la locul lui, adăugați ulei, porniți motorul și lăsați vehiculul să funcționeze timp de 30 de secunde. Căutați scurgeri pe măsură ce faceți acest lucru. După ce ați făcut acest lucru, coborâți vehiculul la sol, verificați pe jojă dacă nivelul de ulei este corect și adăugați mai mult, dacă este necesar. Asigurați-vă că aruncați uleiul și filtrul vechi în mod corespunzător.

Chiar și în timpul iernii, nu este prea dificil să vă schimbați singur uleiul și poate fi o modalitate excelentă de a economisi niște bani la întreținere. Poate că acesta este anul în care veți încerca!

Related posts

Întreținerea mașinii pe timp de iarnă: 10 sfaturi pentru a te pregăti pentru vremea rece

user

Câți kilometri poate rezista o mașină pe șosea?

user

Cum să eliminați zgârieturile de pe mașina dvs.

user

Este sigur să conduceți cu lumina de verificare a motorului aprinsă?

user

4 PROBLEME FRECVENTE ALE LUMINILOR DE FRÂNĂ ȘI CUM SĂ LE REZOLVI

user
Nptech