AUDI R8 V10 GT RWD: CÂNTECUL LEBEDEI

Este turneul de adio! Bugatti își ia adio de la W16 quadriturbo, C63 AMG renunță la V8 pentru un hibrid cu 4 cilindri, Lamborghini a terminat cu motorul V12 construind ultimul Aventador. Acum este rândul celor de la Audi să facă jubileul V10!

620 de cai putere în spate

În comparație cu performantul R8 V10 RWD de 570 CP, care stă la baza celei de-a doua ediții a lui R8 GT, Audi Sport împinge acest GT special la același nivel cu modelul quattro cu 620 CP și 565 Nm, disponibili de la 6.400 la 7.000 rpm (max.: 8.700 rpm). Acest R8 V10 RWD este, așadar, o versiune extremă și distractivă în linia lui Huracan RWD de la Lamborghini. Ca urmare, noul R8 GT accelerează până la 100 km/h în 3,4 secunde, atinge 200 km/h în doar 10,1 secunde și are o viteză maximă de 320 km/h.

În derivă spre ordine

Noua transmisie cu dublu ambreiaj cu 7 trepte oferă timpi de schimbare a treptelor de viteză și mai rapizi, datorită unui raport de transmisie modificat. Pentru prima dată, Audi Sport oferă modul Torque Rear. Alunecarea este controlată pe puntea spate de către sistemul de control al tracțiunii (ASR). Acesta face parte din CES. Sunt disponibile șapte curbe caracteristice, care oferă diferite niveluri de alunecare pe o scară de la 1 la 7, pentru a încerca să îl imitați pe Ken Block. Nivelul dorit al cuplului spate poate fi setat prin rotirea satelitului de comandă de pe volan.

Bara stabilizatoare față este fabricată din plastic armat cu fibră de carbon. O suspensie cu arcuri elicoidale R8 GT și mai sportivă este disponibilă opțional. Acest lucru vă permite să reglați individual poziția de reglare și nivelurile de compresie și de revenire ale R8 GT. La livrare, clienții R8 GT vor primi instrucțiuni de reglare și uneltele corespunzătoare.

Kit specific

Acest R8 V10 GT câștigă aproximativ 20 de kilograme – în parte datorită jantelor speciale de 20 de inch și a frânelor ceramice – dar mai ales primește un kit aerodinamic special, care nu este nebunesc, dar “își face treaba”.

Modelul special are inscripția neagră “R8 GT” pe partea din spate. Împreună cu Aerokit-ul din carbon lucios, care a fost dezvoltat în tunelul aerodinamic, pachetul generează o stabilitate mai bună pe șosea și, astfel, viteze mai mari în viraje. Acesta este format dintr-un splitter frontal, capace pentru fustele laterale, elemente pe părțile laterale ale barei de protecție spate, un difuzor și un spoiler spate cu suspensie de tip “gâscă”. Această inserție asigură o scurgere optimă sub aripă și îmbunătățește astfel eficiența aerodinamică.

Interiorul este proiectat într-o combinație de negru și roșu. Covorașele și scaunele R8 prezintă inscripția specială a modelului în negru și roșu, iar clienții pot găsi numerotarea secvențială a modelului R8 GT în mijlocul levierului schimbătorului de viteze, parțial mată în inserția de carbon.

Noul Audi R8 Coupé V10 GT RWD va fi pus în vânzare din 2023. Prețul pornește de la 225.000 de euro. Vor fi produse 333 de unități, dintre care 26 vor fi fabricate în Franța.

Related posts

HYUNDAI GRANDEUR: ATINGEREA PREMIUM A PRODUCĂTORULUI COREEAN

user

EDIȚIA FORD GT LM: ATINGEREA FINALĂ

user

Modele Volvo rămase din 2022 de vânzare în apropiere de Pasadena

user

Honda CR-V 2023: Caracteristici, preț și multe altele

user

2023 Honda Civic: Caracteristici, preț și multe altele

user
Nptech