Câți kilometri poate rezista o mașină pe șosea?

Atunci când vă gândiți să achiziționați un vehicul, ar trebui să luați în considerare câți kilometri vă puteți aștepta ca acesta să reziste pe parcursul vieții sale. Răspunsul nu este la fel de simplu ca verificarea kilometrajului, deoarece o varietate de factori pot influența longevitatea unui vehicul. Unele mărci și modele cu o citire de 100.000 de mile merită să fie cumpărate, în timp ce altele cu doar 80.000 de mile ar putea să abia dacă își merită valoarea ca fier vechi.

Câți kilometri durează o mașină?


Îmbunătățirile în tehnologie și în tehnicile de producție înseamnă că, în condițiile unei întrețineri adecvate, un automobil tradițional pe benzină ar trebui să funcționeze până la 320.000 de kilometri. Cu toate acestea, vehiculele moderne electrice și hibride pe benzină/electricitate au mai puține piese în mișcare decât sistemele de propulsie tradiționale, ceea ce reduce problemele mecanice până la punctul în care se preconizează că acestea vor funcționa până la 300.000 de mile.

În timp ce mulți oameni cred că mașinile de acum 40 – 50 de ani erau construite mai bine și erau mai fiabile, de fapt nu este așa. Un fapt interesant care ilustrează fiabilitatea mașinilor moderne este faptul că mai mulți americani conduc acum mașini mai vechi decât oricând înainte. Potrivit Kelley Blue Book, vehiculul mediu de pe șosea are o vechime de peste 12 ani. Acesta este rezultatul deceniilor de îmbunătățire continuă și de avansare a producției, care au ridicat fiabilitatea și longevitatea mașinilor la noi culmi.

În unele cazuri, producătorii au identificat punctele comune de defecțiune și au înlocuit în totalitate funcția acestora cu ceva nou. De exemplu, curelele de distribuție din cauciuc și-au pierdut elasticitatea și, în cele din urmă, au cedat undeva între 65.000 și 100.000 de mile. În ultimele decenii, producătorii le-au înlocuit cu lanțuri de distribuție din metal care, în mod frecvent, durează mai mult decât restul mașinii.

În mod similar, introducerea sistemelor electronice în mașini a crescut longevitatea acestora. În general, sistemele electronice suportă mai puțină uzură decât sistemele mecanice tradiționale și tind să funcționeze mai eficient. Sistemele mecanice de astăzi sunt la rândul lor superioare versiunilor mai vechi, datorită unei standardizări sporite a tehnicilor de producție din fabrică și a introducerii unor mașini-unelte precise și robotizate.

Mașinile de astăzi au toleranțe mai strânse și o asamblare mai consistentă, ceea ce ține departe murdăria și murdăria care contaminau mașinăriile delicate ale vehiculelor din trecut.

Înțelegerea vehiculelor cu kilometraj ridicat

În trecut, orice mașină cu 160.000 km era considerată un vehicul cu kilometraj ridicat, dar acest lucru nu mai este adevărat. Deși punctul exact în care un vehicul atinge acest prag este oarecum subiectiv, 150.000 de mile este o estimare realistă. O mașină modernă cu 150.000 de mile pe șosea poate fi considerată cu un kilometraj ridicat, dar poate oferi în continuare ani întregi de utilizare fiabilă.

Câți kilometri ar trebui să aibă o mașină pe an?

Există o veche maximă care se aplică la evaluarea unei mașini second-hand și care spune: “Nu contează anii, ci kilometrajul.” Numărul de kilometri parcurși de o mașină este un indicator mai bun al uzurii decât vârsta acesteia. Un vehicul de 4 ani cu 25.000 de mile poate avea o durată de viață mai bună decât o mașină de 2 ani cu 50.000 de mile. Șoferul mediu parcurge aproximativ 12.000 de kilometri pe an cu o mașină. Un bun punct de referință pentru kilometrajul preconizat este înmulțirea vârstei în ani a vehiculului cu 12.000, dar rețineți că o variație de 30% în plus sau în minus este considerată normală.

Câți kilometri pe o mașină sunt prea mulți?

Câți kilometri pe o mașină sunt răi? Ca regulă generală, majoritatea vehiculelor încep să se degradeze serios în jurul a 150.000 de kilometri. Este considerat rar și, prin urmare, o longevitate excepțională, dacă o mașină ajunge la 200.000 de mile pe șosea. Acestea fiind spuse, identificarea kilometrajului bun față de cel rău la o mașină second-hand nu se rezumă doar la citirea kilometrajului. Factorii suplimentari care pot afecta durata de viață a unei mașini includ marca și modelul (unele mașini au un istoric mai bun în ceea ce privește longevitatea), istoricul de întreținere (un vehicul bine întreținut poate dura de două ori mai mult decât unul care a fost neglijat) și modul în care mașina a fost condusă (kilometrii de autostradă sunt mult mai ușor de parcurs decât cei de oraș sau off-road). Mulți dealeri de mașini de ocazie își vor desemna vehiculele ca fiind “Certified Pre-Owned (CPO)”, ceea ce înseamnă că au făcut o evaluare mecanică amănunțită a mașinii și declară că aceasta este în stare bună. O desemnare CPO vă poate da încredere că mașina merită ceea ce plătiți pentru ea.

Cum să obțineți cei mai mulți kilometri din mașina dvs.

Odată ce ați cumpărat o mașină second-hand, atingerea sau nu a pragului de 200.000 de mile și maximizarea investiției timp de mai mulți ani va depinde în mare măsură de modul în care veți întreține vehiculul. La fiecare 5.000 – 10.000 de mile (sau când recomandă manualul), ar trebui să abordați următoarele sarcini de întreținere de rutină:

  • Schimbați uleiul și lubrifianții: Uleiul de motor și alți lubrifianți permit ca sistemele mecanice ale mașinii dumneavoastră să funcționeze fără probleme, dar în timp se pot scurge sau pot aduna murdărie. Schimbarea lubrifianților vă ajută să vă mențineți mașina la eficiență maximă.
  • Verificați anvelopele: Deși înlocuirea anvelopelor este costisitoare, poate fi dezastruos dacă acestea se defectează în timp ce conduceți. Verificați presiunea aerului, rotiți anvelopele și înlocuiți-le atunci când benzile de rulare s-au uzat sau când au
  • fost folosite timp de 80.000 km. Găsiți o persoană de încredere care să evalueze uzura anvelopelor. Un dealer de anvelope vrea să vă vândă anvelope noi, în primul rând.
  • Înlocuiți proactiv piesele uzate: Înlocuirea la timp a pieselor este un alt element pentru a obține maximum de la vehiculul dumneavoastră. Un mecanic bun va cunoaște speranța de viață a fiecărei componente vitale a mașinii dumneavoastră. Acesta poate fi un dealer mare care vinde marca și modelul dvs. particular, dar există, de asemenea, mulți mecanici mici, independenți, care sunt și ei excelenți. Dacă puteți dezvolta o relație cu un mecanic local bun și puteți construi o relație de încredere pe parcursul mai multor ani, acest lucru poate fi benefic pentru dumneavoastră și pentru comunitatea dumneavoastră.
  • Treceți la ulei sintetic: Multe mașini riscă să se acumuleze nămol, fie din cauza călătoriilor scurte care provoacă formarea condensului în interiorul motorului, fie din cauza călătoriilor mai lungi care fac ca motorul să fie prea cald pentru perioade lungi de timp. Puteți elimina riscul acumulării de nămol prin utilizarea uleiului sintetic care are o gamă de funcționare efectivă mai largă. De fapt, multe dintre cele mai noi modele necesită ulei sintetic pentru motoarele lor. Fiți avertizat că schimbarea uleiului folosind ulei sintetic poate costa 100 de dolari sau mai mult, ceea ce este de până la trei ori mai scump decât o schimbare tradițională a uleiului de motor.

Related posts

Este sigur să conduceți cu lumina de verificare a motorului aprinsă?

user

Întreținerea mașinii pe timp de iarnă: 10 sfaturi pentru a te pregăti pentru vremea rece

user

4 PROBLEME FRECVENTE ALE LUMINILOR DE FRÂNĂ ȘI CUM SĂ LE REZOLVI

user

Cum să eliminați zgârieturile de pe mașina dvs.

user

5 SFATURI PENTRU SCHIMBAREA ULEIULUI PE TIMP DE IARNĂ

user
Nptech