Cum să eliminați zgârieturile de pe mașina dvs.

Când conduceți o mașină, apar zgârieturi. Este util să știi câte ceva despre repararea zgârieturilor auto atunci când trebuie să faci unele reparații. În multe cazuri, puteți face ca mașina dvs. să arate ca nouă. Alteori, s-ar putea să aveți nevoie de un profesionist pentru a-și face magia. În funcție de acoperirea asigurării auto, unele reparații de zgârieturi auto pot fi potențial rambursate. Atunci când observați o zgârietură pe mașina dumneavoastră, iată de unde să începeți și ce trebuie să știți.

Care este primul pas în repararea zgârieturilor auto?

În primul rând, trebuie să identificați tipul de zgârietură auto pe care o aveți. Petar Dzaja, creatorul și autorul blogului Car Detailing Planet, spune că există trei tipuri de zgârieturi auto.

Zgârietură de strat transparent
O zgârietură de tip clear coat nu afectează vopseaua, ci doar stratul exterior de protecție. Dacă îți treci unghia de-a lungul unei zgârieturi și unghia nu se prinde, poți răsufla ușurat. Este o zgârietură superficială a stratului transparent – nimic ce nu poate fi reparat de ojă normală.

Zgârietură cu strat de bază (vopsea)
Zgârieturile de bază sunt mai grave decât zgârieturile de la vopseaua transparentă, dar cu siguranță se pot repara. Dacă unghia dvs. este prinsă într-o zgârietură, este probabil o zgârietură de vopsea și veți avea nevoie de un kit de îndepărtare a zgârieturilor.

Zgârieturi ale stratului de grund
Dacă o zgârietură expune metalul, nu veți avea nevoie de testul unghiei pentru a vedea că este cel mai rău tip de zgârietură. De obicei, o zgârietură de strat de grund este mai bine să fie lăsată în grija unui profesionist. Cu toate acestea, este posibil să reparați singur o zgârietură a stratului de grund dacă aveți timp, unelte și tehnică.

Cum să scapi de zgârieturi pe mașina ta

1.Pregătiți și curățați mașina
Atunci când observați o zgârietură majoră în mașină, poate fi tentant să încercați să o îndepărtați imediat. Dzaja are un sfat important înainte de a o face. “Pregătiți întotdeauna mașina înainte de a repara o zgârietură”, spune el. “Autovehicululul dvs. trebuie spălat și uscat temeinic, astfel încât suprafața să fie imaculată. Dacă mașina este murdară, ați putea provoca și mai multe bătăi de cap la lustruire, împrăștiind murdăria peste tot.”

Dacă sunteți sigur că zgârietura mașinii este doar la stratul transparent, atunci spălarea, uscarea și pregătirea zonei zgâriate pot fi suficiente. Aflați mai multe despre cât de des trebuie să vă spălați mașina.

2. Cunoașteți tipul de zgârietură auto
Fiecare tip de zgârietură auto necesită propriul nivel de îngrijire. Philip Westfall de la RVezy spune că zgârieturile de pe stratul transparent pot fi îndepărtate cu ușurință cu ajutorul unui compus de lustruire. În schimb, zgârieturile de la stratul de bază au nevoie de o acțiune abrazivă cu șmirghel, o radieră magică, pastă de dinți sau WD-40 și un prosop. În cazul unei zgârieturi la stratul de bază, va trebui, de asemenea, să aplicați vopsea și un strat transparent.

“Este un echilibru delicat să freci ușor, dar ferm, pentru a menține calitatea vopselei”, spune Westfall. “Vopsirea peste o zgârietură nu este ușoară dacă vrei să păstrezi uniformitatea culorii mașinii tale, așa că ar fi mai bine să lași această parte în seama unui expert.” Zgârieturile stratului de grund sunt foarte implicate, dincolo de simpla șlefuire și lustruire. În schimb, acestea necesită să adăugați fiecare strat – grund, bază și transparent – pe parcursul a mai multor zile. Aflați mai multe sfaturi de întreținere auto.

3. Evitați să folosiți produse de îndepărtare a zgârieturilor adânci
S-ar putea să fiți tentat, de asemenea, atunci când vedeți o zgârietură, să vă duceți să cumpărați cel mai puternic și mai bun aparat de îndepărtat zgârieturi pentru mașini pe care îl puteți găsi. Dzaja vă sfătuiește să începeți cu calea cu cea mai mică rezistență. “Metoda cea mai puțin invazivă ar trebui să fie întotdeauna folosită prima”, spune el. “De ce să vă șlefuiți mașina dacă o lustruire ușoară ar rezolva zgârietura?”. Pentru zgârieturi ale vopselei și ale stratului de grund care necesită o îndepărtare profundă a zgârieturilor, luați în considerare posibilitatea de a vă duce mașina la un profesionist care știe cum să folosească materiale și metode mai puternice fără a provoca daune suplimentare.

În timp ce îndepărtarea unei zgârieturi minore de suprafață este relativ ușoară cu o soluție de lustruire cumpărată din magazin, zgârieturile majore pot fi plictisitoare și necesită mult timp pentru a fi reparate. Dacă aveți o acoperire cuprinzătoare și de coliziune auto ca parte a asigurării auto, polița dvs. poate rambursa reparația profesională a zgârieturilor auto. Aflați mai multe despre modul în care asigurarea auto acoperă zgârieturile sau loviturile.

Related posts

5 SFATURI PENTRU SCHIMBAREA ULEIULUI PE TIMP DE IARNĂ

user

Întreținerea mașinii pe timp de iarnă: 10 sfaturi pentru a te pregăti pentru vremea rece

user

Câți kilometri poate rezista o mașină pe șosea?

user

Este sigur să conduceți cu lumina de verificare a motorului aprinsă?

user

4 PROBLEME FRECVENTE ALE LUMINILOR DE FRÂNĂ ȘI CUM SĂ LE REZOLVI

user
Nptech