De Tomaso Pantera 1970

De Tomaso Pantera 1970

Compania producătoare de automobile De Tomaso a fost fondată de un argentinian pe nume Alejandro De Tomaso, cu o poveste demnă de romane. Acest pasionat necondiționat de mașini s-a născut la Buenos Aires, în 1928, într-o familie bogată de politicieni. Drumul familiei sale era legat de politică, dar soarta a decis altfel. A decis să întoarcă spatele acestei lumi pentru a se dedica pasiunii sale de o viață, pe care a început-o în anii 1950 ca șofer. Și-a întâlnit soția în 1956 și a decis să zboare în țara bunicilor săi, Italia. Și nu oriunde, ci în Modena, orașul în care domneau maeștrii Ferrari și Maserati și ale cărui modele Osca le va conduce în cursele de mașini. Acest pilot ambițios a decis să își înființeze propria marcă auto în 1959, De Tomaso, pentru a oferi o versiune mai avansată a ceea ce el considera a fi mașina viitorului, cu modele incredibile și surprinzătoare prin originalitatea lor, pe de o parte, și performanțele lor, pe de altă parte. Când și-a creat compania, Alejandro a avut o singură idee în minte: să devină mai bun decât Enzo Ferrari. Marca De Tomaso nu este cu siguranță cea mai cunoscută dintre toate când vine vorba de mărci italiene, dar a lăsat o amprentă de neșters în lumea automobilelor cu un model demn de tablourile lui Picasso, De Tomaso Pantera, cu un design magnific fiind capodopera lui Tom Tjaarda, care nu este nimeni altul decât fiul prodigios al lui John Tjaarda, care a realizat mai multe modele pentru linia Lincoln-Zephyr în 1933.

Crearea modelului De Tomaso Pantera 1970:

Încă de la început, firma a avut un parteneriat strâns cu gigantul auto american Ford, care a furnizat motoarele necesare pentru a obține performanțele atât de dorite de fondator. Adevărata asociere dintre cei doi a avut loc în 1969, odată cu achiziționarea a 80% din acțiunile De Tomaso și a 100% din acțiunile constructorului de caroserii Ghia, care producea toate caroseriile acestuia din urmă. Adevărata cauză s-a născut din dorința Ford de a-și răzbuna onoarea după avortarea cumpărării sale de către Ferrari. Prin urmare, era necesar să se dea o lovitură pentru a-i face pe oameni să regrete această insultă. La început, s-a planificat comercializarea modelului Mangusta, predecesorul lui Pantera, ca un concurent direct. Dar, după o lungă reflecție, s-a optat pentru celălalt model, mai agresiv și cu aspect sportiv. Prima apariție a modelului De Tomaso Pantera a avut loc la Salonul Auto de la New York din 1970, unde liniile sale ascuțite și caracterul său unic au făcut-o să se distingă de Mangusta. Prima versiune avea o grilă fin plasată sub puntea față și era împărțită în două niveluri. Luminile ies în evidență doar în prelungirea unei capote foarte netede. Părțile laterale ale acestui De Tomaso se remarcă doar printr-o priză de aer funcțională în partea din spate a geamului. Partea din spate este minunat finisată, cu un aspect de fastback pe lateral, dar în realitate dezvăluie un spațiu liber între cei doi montanți spate ai acoperișului, unde sunt adăpostite o fereastră verticală și o pupă netedă. Cel mai frumos finisaj al supraînălțării spate este cu siguranță spectacolul unei linii de evacuare cvadruple.

Producția a fost lansată cu primele 1007 vehicule De Tomaso Pantera în 1970, datorită fondului de investiții al grupului Ford, dar uzina de producție a făcut multe greșeli în timpul asamblării acestor vehicule, ceea ce a cauzat o reputație proastă în ceea ce privește fiabilitatea acestor mașini, cu supraîncălzirea foarte frecventă a motorului din cauza unei răciri proaste și, de asemenea, defecțiuni repetate ale sistemului de aer condiționat. Prima versiune a lui De Tomaso Pantera din 1970 este echipată cu un motor Ford Cleveland 351 V8 de 5,8 litri cu un bloc de 5,8 litri și 330 CP, toate conectate la o cutie de viteze ZF cu cinci trepte, ceea ce îi permite mașinii să ajungă de la 0 la 100 km/m în 5,5 secunde. Acesta este primul model din fabrică care a fost construit pe un șasiu monococă din oțel.
Eșecurile anterioare trebuiau să fie uitate, așa că Ford a lansat o nouă versiune numită De Tomaso Pantera L, disponibilă pentru 1972. Stilul acestuia din urmă a fost ușor modificat pentru a-i permite să ruleze la fel de bine pe continentul american și, în acest scop, au fost introduse bare de protecție negre. Motorul a fost înlocuit cu un Cleveland cu doar 248 CP pentru a respecta limitele de emisii. De Tomaso Pantera 1970 a devenit celebru datorită regelui Elvis Presley, care s-a îndrăgostit de el, însă acesta nu a ezitat să îl împuște de mai multe ori atunci când a refuzat să se trezească într-o dimineață. Cinematograful a permis, de asemenea, ca mașina să devină o mașină esențială, iar aceasta a apărut în Fast and Furious 5, 60 Seconds Chrono și Cannonball.

Anul următor a fost oferită și o altă versiune sportivă, celebra Pantera GTS, recunoscută prin finisajele sale și mai aerodinamice, jantele din aliaj Campagnola pentru anvelope Goodyear și, mai presus de toate, un puternic V8 de 350 CP al cărui sunet viril devine un răcnet atunci când mașina depășește 120 km/h.
Din păcate, uniunea dintre Ford și De Tomaso a luat sfârșit în 1975, când au fost importate în Statele Unite după ce au vândut 5500 de mașini. Dar De Tomaso a arătat că nu avea nevoie de gigantul american pentru a-și asigura supraviețuirea și a continuat să perfecționeze Pantera, exportând-o din nou în America la începutul anilor 1980.
În total, în fabrica italiană au fost produse peste 7.200 de vehicule.

De Tomaso Pantera este una dintre cele mai incredibile și rare mașini din lume. Și-a câștigat respectul pe circuit și i-a făcut pe toți șoferii săi să viseze cu manevrabilitatea, puterea și rock’n’roll-ul motorului său copleșitor, care îți dă fiori pe șira spinării și, în cele din urmă, te ia cu asalt.

Saga De Tomaso pare să fi trecut o nouă pagină, drepturile producătorului italian fiind achiziționate de un grup de investiții elvețian.

Related posts

1959 Cadillac Eldorado Biarritz Convertible

user

Land Rover: pe linia de producție din 1948

user

1967-1971 Ford Thunderbird

user

1972 BMW 3.0 CSL

user

Topul mașinilor care durează cel mai mult timp

user
Nptech