EDIȚIA FORD GT LM: ATINGEREA FINALĂ

Ford GT s-a bucurat deja de numeroase ediții omagiale, adesea axate pe succesul lui GT40 din anii 1960. De data aceasta, victoria din 2016 este cea care servește drept sursă de inspirație pentru această nouă ediție.

1966 – 2016, aceeași luptă

Un vânt de nostalgie și o inimă strânsă pentru fanii mașinilor sport de rasă! Motoarele mari își iau treptat adio, sacrificate pe altarul electro-ecologiei, iar unele supercaruri își iau adio de la motoarele termice. Recent, am relatat despre Bugatti, Dodge, Audi și Lamborghini.

De data aceasta, GT LM, ediția specială supremă, aduce un omagiu victoriei obținute de Ford în 2016 la clasa GTLM la Sarthe. La cincizeci de ani de la succesul lui GT40, Ford GT, pregătit de Chip Ganassi Racing, a concurat din nou roată la roată cu Ferrari. Cea de-a treia generație de supercaruri s-a dovedit a fi câștigătoare, mașina #68 terminând pe primul loc, iar mașina #69 pe al treilea.

Vor fi produse doar 22 de exemplare, cu unul mai mult decât ediția Holman Moody Heritage Edition 2022 Ford GT prezentată la începutul acestui an. Caroseria din fibră de carbon a modelului Ford GT LM Edition este vopsită în culoarea exclusivă Liquid Silver, care este combinată cu detalii roșii sau albastre (în funcție de gustul clientului), amintind de livrea mașinii câștigătoare #68 din ediția 2016. La fel ca și în cazul edițiilor anterioare, GT LM păstrează motorul EcoBoost V6 de 3,5 litri twin-turbo cu 660 CP.

Un tablou de bord cu piese de motor reale în el

Originalitatea constă în panoul de bord. Ford a recuperat arborele cotit original de la motorul GT #69 din 2016. Piesa a fost… măcinată până la obținerea unei pulberi, apoi a fost folosită ca parte a unui aliaj unic utilizat pentru imprimarea 3D a insignei de pe tabloul de bord, prezentă pe cele 22 de ediții speciale.

Exteriorul prezintă accente roșii sau albastre și, opțional, fibră de carbon expusă roșie sau albastră pe extremitățile inferioare. Aceasta include splitterul frontal, pragurile laterale și ale ușilor și difuzorul spate. Fereșele compartimentului motor și stâlpii oglinzilor sunt, de asemenea, disponibile într-o nuanță de carbon expus roșu sau albastru. De asemenea, exclusivitatea ediției LM constă în jantele din carbon expuse de 20 de inci, cu accente roșii sau albastre pe țevile interioare. În spatele lor se află etriere de frână Brembo lăcuite în negru, în timp ce roțile sunt ținute în poziție de piulițe de roți din titan vopsite în negru. În cele din urmă, în partea din spate se află o evacuare dublă unică imprimată 3D în titan și o insignă GT LM imprimată 3D în titan în același mod.

La interior, GT LM dispune de scaune din fibră de carbon îmbrăcate în Alcantara, cu scaunul șoferului colorat în roșu sau albastru. Chiar și butonul de pornire a motorului urmează aceeași cale de a fi codat în culori cu restul temei mașinii. Restul interiorului este un sortiment de materiale alese. Alcantara Ebony continuă să se regăsească pe montanți și pe plafonieră, în timp ce fibra de carbon se regăsește pe consolă, în jurul orificiilor de ventilație și pe montanții A inferiori, cu un finisaj mat. Între timp, planșa de bord este îmbrăcată în piele Ebony și Alcantara.

Compania a confirmat că livrările ediției GT LM, compusă din 22 de unități, vor începe în toamna acestui an, iar producția se va încheia la sfârșitul anului 2022.

Related posts

HYUNDAI GRANDEUR: ATINGEREA PREMIUM A PRODUCĂTORULUI COREEAN

user

AUDI R8 V10 GT RWD: CÂNTECUL LEBEDEI

user

Modele Volvo rămase din 2022 de vânzare în apropiere de Pasadena

user

2023 Honda Civic: Caracteristici, preț și multe altele

user

Honda CR-V 2023: Caracteristici, preț și multe altele

user
Nptech