Este sigur să conduceți cu lumina de verificare a motorului aprinsă?

Lumina de verificare a motorului este legată de sistemul de diagnosticare de la bordul mașinii și este proiectată să se aprindă (de obicei în galben) ori de câte ori ceva nu merge bine cu această colecție complexă de componente și senzori. Problemele din sistemul de control electronic sunt stocate într-un “cod de probleme” pentru a identifica sursa problemei. Un instrument electronic de scanare sau un computer de diagnosticare este utilizat pentru a indica problema, care este apoi rezolvată mecanic de către un tehnician certificat.

5 motive pentru care este aprinsă becul de control al motorului:

Lumina de verificare a motorului se poate aprinde din mai multe motive, cele mai frecvente 5 fiind:

  1. Senzorul de oxigen trebuie înlocuit. Acest senzor urmărește cantitatea de oxigen necombustit din sistemul de combustibil al mașinii dumneavoastră. Dacă nu este reparat, un senzor defect duce la o economie proastă de combustibil și la potențiale daune la bujii și la convertorul catalitic.
  2. Capacul de benzină rupt, lipsă sau slăbit. Capacul de benzină sigilează sistemul de alimentare, iar dacă nu este acolo sau este deteriorat, este posibil să pierdeți combustibil prin evaporare și să faceți drumuri suplimentare la benzinărie.
  3. Convertizorul catalitic este defect. Convertorul catalitic transformă monoxidul de carbon în dioxid de carbon. Dacă se strică, mașina ta va avea performanțe slabe ale motorului și o eficiență scăzută a consumului de combustibil și nu va trece testul de emisii.
  4. Senzorul debitului masic de aer (MAF) trebuie înlocuit. Pentru a determina cât de mult combustibil este necesar pentru a face să funcționeze economic motorul, senzorul debitului masic de aer urmărește cantitatea de aer care intră în motor. Un senzor de debit de aer defect duce la o eficiență proastă a combustibilului și la performanțe proaste ale motorului și ar putea deteriora bujiile, convertorul catalitic și senzorul de oxigen.
  5. Bujiile sau firele de scânteie trebuie înlocuite. Bujiile și firele de scânteie lucrează împreună pentru a aprinde amestecul aer-combustibil din camera de combustie și pentru a transfera scânteia de la bobinele de aprindere la bujii. Componentele de scânteie proaste duc, de asemenea, la performanțe slabe ale motorului și ale combustibilului, precum și la deteriorarea bobinelor de aprindere, a senzorilor de oxigen și ar putea înfundă un convertizor catalitic.

Determinați dacă este sigur să conduceți în 3 pași:

Faptul că este sau nu sigur să conduceți cu lumina de verificare a motorului aprinsă depinde de performanțele vehiculului cu lumina aprinsă și de cauza principală a aprinderii acesteia. Indiferent de aceasta, ar trebui întotdeauna să vă faceți inspecta mașina cât mai curând posibil după ce se aprinde lumina. Dacă lumina de verificare a motorului se aprinde în timp ce conduceți, urmați acești 3 pași pentru a vă asigura că este sigur să continuați să conduceți sau dacă trebuie să vă opriți imediat:

  1. 1. Determinați dacă problema necesită atenție imediată. În plus față de lumina de verificare a motorului, tabloul de bord poate indica, de asemenea, presiune scăzută a uleiului sau probleme de supraîncălzire. Trageți pe dreapta și opriți motorul cât mai repede posibil dacă se aprind și aceste lumini. Unele mașini pot avea o lumină roșie de verificare a motorului pentru a vă avertiza să opriți imediat, în timp ce o lumină galbenă reprezintă o investigație.
  2. Reduceți viteza și sarcina, dacă este posibil. Dacă problemele de performanță ale autovehiculului însoțesc lumina de verificare a motorului, reduceți viteza și luați-o mai ușor cu motorul. Evitați creșterile de viteză schimbările neregulate de viteze. Dacă tractați o remorcă sau transportați echipamente grele, încercați să descărcați cât mai repede posibil pentru a preveni reparațiile potențial costisitoare.
  3. Verificați capacul rezervorului de benzină. Mai ales dacă lumina se aprinde la scurt timp după ce ați alimentat, trageți pe dreapta și verificați dacă capacul de benzină este bine pus la locul lui. Acest lucru rezolvă adesea problema, deși poate fi nevoie de mai multe reporniri ale motorului pentru a reseta lumina. Lumina se aprinde pentru că detectează o scurgere în sistemul de emisii evaporative, deși multe modele mai noi de mașini includ un indicator luminos specific capacului de benzină.

Este sigur să conduceți cu lumina de verificare a motorului aprinsă?

Dacă lumina de verificare a motorului se aprinde în timp ce conduceți, acest lucru poate fi deranjant. Totuși, nu intrați în panică. Luați-vă un moment pentru a vedea dacă mașina se conduce diferit de normal. Este înclinată? Se mișcă brusc? Există sunete neobișnuite? Dacă nimic nu pare ieșit din comun, puteți continua să conduceți mașina. Poate fi vorba de orice, de la un senzor de oxigen defect până la un senzor MAF defect. Ar putea însemna, de asemenea, că convertorul catalitic și-a dat duhul.

Lumina de verificare a motorului înseamnă că există o problemă undeva în sistemul de emisii. Indiferent de asta, deocamdată puteți conduce în siguranță, atâta timp cât mașina nu are performanțe ciudate. Pur și simplu, trebuie verificată lumina de verificare a motorului și reparată problema. Nerepararea problemei poate duce la daune mai grave și mai costisitoare pe parcurs.

Related posts

Câți kilometri poate rezista o mașină pe șosea?

user

Cum să eliminați zgârieturile de pe mașina dvs.

user

Întreținerea mașinii pe timp de iarnă: 10 sfaturi pentru a te pregăti pentru vremea rece

user

4 PROBLEME FRECVENTE ALE LUMINILOR DE FRÂNĂ ȘI CUM SĂ LE REZOLVI

user

5 SFATURI PENTRU SCHIMBAREA ULEIULUI PE TIMP DE IARNĂ

user
Nptech