Hibrid VS GPL: care este mai ieftin în 2022?

Comparația dintre hibrid și GPL este foarte actuală, mai ales dacă luăm în considerare activitatea Parlamentului European în domeniul automobilelor. Europa face presiuni în favoarea vehiculelor electrice, dar tranziția este plină de dificultăți, nu numai din punct de vedere organizatoric, ci și din cauza costurilor implicate în acest proces.

Exact, este vorba de costuri, nu doar pentru a produce mașinile în cauză, ci și pe baza tarifelor acestora, care sunt din ce în ce mai mari, până în punctul în care mașinile pur electrice sunt un vis pentru o mare parte a populației. Pandemia și conflictul din Ucraina au amplificat și mai mult problema. Așadar, să facem un pas înapoi și să ne gândim la electrificarea pură, în care Toyota a crezut înaintea tuturor.

Astăzi, când costul combustibilului continuă să crească, mai este hibridul cel mai bun răspuns la nevoile de mobilitate ale unui popor care se luptă cu un cost al vieții în continuă creștere și cu salarii mult sub cele ale celor mai importante națiuni din Lumea Veche? Se pune întrebarea.

În cazul hibrizilor complecși, consumăm mai puțin, iar pentru cei care nu doresc diesel și nici nu intenționează să fie dependenți de un cablu, vezi diversele hibrizi plug-in, aceasta ar putea fi de fapt soluția.

Dar suntem cu adevărat siguri că o tehnologie aparent demodată și învechită, cea a sistemului dual pe benzină și GPL, nu poate fi mai bună pentru portofelul automobilistului mediu? Pentru a obține un răspuns, am făcut câteva calcule analizând două dintre cele mai performante modele, Toyota Yaris Hybrid și Dacia Sandero Stepway ECO-G, și am constatat că…

Hibrid versus GPL: Toyota Yaris versus Dacia Sandero Stepway

Aceasta nu este și nici nu se dorește a fi o comparație între hibrid și GPL în ceea ce privește prețurile și alte elemente, cum ar fi confortul, manevrabilitatea, echiparea, siguranța etc. Suntem conștienți de faptul că cele două produse se adresează unor clienți diferiți datorită filozofiei mărcilor în cauză.

Yaris Hybrid are un mecanism epiciclic care simulează o transmisie automată, permite toate ADAS de nivel 2 și, prin urmare, o echipare mai completă cu completările necesare. Dacia Sandero Stepway ECO-G, în ciuda aspectului său de crossover și a tehnologiei multimedia interesante, are mai puține sisteme ADAS și un sistem de propulsie mult mai tradițional, cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte cuplată la un motor turbo 1.0 cu trei cilindri, în locul celui cu trei cilindri 1.5 de la Yaris Hybrid, flancat de un motor electric.

Diferența dintre cele două este de 15 CP în favoarea Toyota, ceea ce face ca aportul motorului electric la motorul său de 1,5 litri cu trei cilindri să fie interesant în ceea ce privește accelerația și accelerația. Într-adevăr, ajunge de la 0 la 100 km/h în 9,7 secunde, față de 11,9 secunde pentru Dacia. În plus, Yaris are o garanție de trei ani și o garanție completă de cinci ani pentru pachetul de baterii. Pe scurt, diferențele există și sunt decisive. Cu toate acestea, nu există nicio îndoială că Yaris Hybrid este punctul de referință în clasa sa, la fel cum Sandero Stepway ECO-G este cea mai populară mașină GPL.

Adăugați la aceasta faptul că ambele sunt mașini de segment B, adică mașini de oraș, iar o analiză a costurilor de funcționare dincolo de lista de prețuri este mai mult decât plauzibilă. De asemenea, am fi putut alege un Clio hibrid, rămânând în cadrul Grupului Renault, din motive de consum de combustibil, am fi avut un rezultat foarte asemănător. Cu toate acestea, Sandero întruchipează cel mai bine spiritul acestui tip de vehicul. Deci, continuăm cu calculatorul.

Hibrid versus GPL: Costurile reale între consum și prețul combustibilului

Revenind la protagoniștii provocării noastre Hybrid VS GPL, să analizăm consumul, dar mai ales costul în raport cu kilometrajul. Să începem cu Toyota Yaris Hybrid; parcurge o medie de 25 km/l, iar tehnologia face minuni, mai ales în zonele extraurbane, unde poate ajunge chiar și la 30 km/l dacă procedăm fără grabă, dar trebuie să facă față costului benzinei, care acum depășește 2 euro pe litru. Pentru comoditate, să luăm în considerare 2 euro rotunzi pentru unele calcule. Rezervorul de combustibil al modelului Yaris Hybrid este de 36 de litri, ceea ce înseamnă că un rezervor plin va acoperi 900 km. Nu e rău, chiar dacă trebuie să plătești 72 de euro pentru a face plinul.

Cu Dacia Sandero Stepway ECO-G, care are o capacitate efectivă a rezervorului de GPL de 40 de litri și un consum mediu de aproximativ 14 km/l, se pot parcurge 560 km cu rezervorul plin, cheltuind puțin peste 33 de euro, știut fiind că 1 litru de GPL costă 829 de eurocenți. Așadar, cu 72 de euro, puteți face plinul de mai mult de două ori cu GPL, adică exact 87 de litri de GPL, echivalentul a 1.218 km.

Astfel, în cele din urmă, cu Dacia Sandero Stepway ECO-G cheltuiți aceeași sumă ca și cu un plin de GPL pentru Yaris Hybrid, parcurgeți 318 km mai mult cu GPL: o distanță aproape echivalentă cu cea dintre Paris și Dijon. Luând ca referință kilometrajul mediu anual al unui șofer, adică 15.000 km, veți cheltui aproximativ 1.200 de euro pe benzină pentru Yaris și aproximativ 900 de euro pe benzină pentru Sandero Stepway.

Astfel, dacă scădem din cei 300 de euro taxa de timbru de 173 de euro pentru Sandero Stepway ECO-G, rămâne o diferență de aproape 130 de euro. În fine, o cifră este extrem de interesantă, cea a emisiilor de CO2, întrucât Yaris Hybrid emite 112 g/km de CO2, în timp ce Dacia Sandero Stepway Eco-G se situează la 114 g/km. Streetway, mai jos la sol, se oprește la 109 g/km, cu 3 g/km mai puțin decât Toyota.

GPL câștigă o comparație a costurilor de operare pe 3 ani

Cu costuri de combustibil mai mult decât înjumătățite, tehnologia GPL câștigă comparația de prețuri între hibrid și GPL. Toate acestea fără a avea un impact mai agresiv asupra mediului decât hibridul, ba dimpotrivă. Dacă acceptăm că soluțiile tehnice adoptate de Yaris Hybrid sunt extrem de inteligente, că sunt penalizate doar de costul benzinei în comparație cu GPL și că o comparație la alte capitole este nepractică, aceste reflecții ar trebui totuși să servească drept avertisment pentru clasa politică. Dacă hibridul nu câștigă astăzi comparația costurilor cu GPL, ce s-ar putea întâmpla cu mașinile pur electrice?

Related posts

204 HP MG4 TEST

user

Jeep Wrangler 2021: preț, consum de combustibil, date tehnice

user

Chery Tiggo 7 2021: Preț, fotografii, consum, date tehnice

user

TEST DRIVE MERCEDES EQE 350+ 292 CP

user

tesla: a 3-a platformă pentru un ve compact, la un preț mai mic?

user
Nptech