HYUNDAI GRANDEUR: ATINGEREA PREMIUM A PRODUCĂTORULUI COREEAN

Hyundai a dezvăluit în Coreea noua generație Grandeur, a șaptea, un sedan de mari dimensiuni care este vândut sub numele de Azera pe piețele de export.
Adoptând în continuare o formă de sedan mare, clasică, cu trei cutii, noul model este mai futurist și mai tehnologic, estompând granițele dintre Hyundai și Genesis atunci când vine vorba de sedanuri premium.

Îmbinarea epocilor

Din punct de vedere vizual, noul Grandeur adoptă un aspect mai modern decât generația precedentă, dar își continuă abordarea ușor neo-retro, integrând elemente futuriste tipice în linia sa generală clasică, în spiritul lui Ioniq . În partea frontală, Grandeur adoptă o bară LED transversală în stil Staria, numită “Seamless Horizon Lamp”, care nu va revoluționa designul contemporan. Farurile propriu-zise sunt poziționate mai jos, cu forma lor cubică distinctivă, alături de grila imensă de tip “bijuterie parametrică” care acoperă cea mai mare parte a barei de protecție.

În profil, proporțiile sunt îmbunătățite datorită ampatamentului mărit, deși natura FWD a arhitecturii Grandeur este încă evidentă din cauza unei supraînălțări frontale mai lungi decât de obicei. Apropo, Hyundai nu a intrat în detalii, dar este de așteptat ca modelul să împartă bazele cu Kia K8/Cadenza.

Designerii Hyundai au încorporat mânere de ușă la același nivel, jante din aliaj de 20 de inch și o trimitere la trecut, în principal prin stâlpii C în culoarea caroseriei și geamul lateral spate triunghiular care amintesc de prima generație Grandeur din anii 1980. În timp ce Hyundai este mândru de moștenirea sedanului, trebuie remarcat faptul că Grandeur original a fost un rebadged al celei de-a doua generații Mitsubishi Debonair (1986-1992).

În partea din spate, bara de LED-uri pe toată lățimea pentru luminile spate este destul de subțire, poziționată sub un design în formă de coadă de rață pentru hayon, asemănător cu cel al lui Hyundai Ioniq 6, dar cu un traseu mai minimalist, ceea ce nu este inerent frumos. Elementul orizontal negru de pe bara de protecție care prelungește linia peste pragurile laterale subliniază lățimea sedanului, la fel ca și reflectorul orizontal. Din anumite unghiuri, pupa lui Grandeur amintește oarecum de generația precedentă a lui Skoda Superb.

Puține detalii cunoscute încă

Interiorul este luxos și axat pe tehnologie, cu materiale de înaltă calitate din surse durabile și iluminat ambiental contemporan. Dispunerea planșei de bord este similară cu cea a generației precedente Grandeur, ceea ce confirmă într-o oarecare măsură că vorbim despre un model actualizat semnificativ și nu despre un design pe o foaie albă de hârtie. Există un nou cockpit digital cu ecrane cu diametrul mare, un al treilea ecran tactil care găzduiește comenzile de climatizare și un nou volan care încorporează butoanele și selectorul de viteze. Accentele din lemn și aluminiu sunt combinate cu tapițeria din piele Napa prelucrată ecologic și piele antibacteriană.

Specificațiile nu sunt încă cunoscute, dar se speculează că Kia K8 va avea același stil de caroserie. Acest lucru înseamnă că va fi disponibil cu un hibrid turbo de 1,6 litri cu patru cilindri, cu un patru cilindri aspirat natural de 2,5 litri și cu un V6 de 3,5 litri pe benzină și GPL. Versiunea emblematică V6 va produce până la 300 de cai putere și va fi echipată cu tracțiune integrală.

Vom afla mai multe despre cel mai nou sedan Hyundai atunci când se va lansa în sfârșit pe piața sa de origine, Coreea. Primele livrări sunt așteptate să înceapă în al treilea trimestru al anului 2023. Generațiile anterioare s-au vândut în câteva mii de unități în SUA și câteva sute în Franța pentru cea de-a patra generație, ultima comercializată aici.

Related posts

AUDI R8 V10 GT RWD: CÂNTECUL LEBEDEI

user

Honda CR-V 2023: Caracteristici, preț și multe altele

user

2023 Honda Civic: Caracteristici, preț și multe altele

user

Modele Volvo rămase din 2022 de vânzare în apropiere de Pasadena

user

EDIȚIA FORD GT LM: ATINGEREA FINALĂ

user
Nptech