Land Rover: pe linia de producție din 1948

Land Rover a recreat istoria construind o replică autentică a liniei de producție folosită pentru a fabrica primul său 4×4 în 1948. The Defender Celebration Line reconstituie în detaliu modul în care a fost construit primul Land Rover Seria I în fabrica din Solihull imediat după cel de-al Doilea Război Mondial.

Noua atracție pentru vizitatori face parte dintr-un nou tur Defender și prezintă modele replicate în diferite stadii de producție, fiecare dintre ele fiind meticulos realizat folosind piese identice și exact în același mod ca și modelul original Series One. Aceasta oferă o perspectivă asupra vieții de pe o linie de producție auto la sfârșitul anilor 1940, folosind unelte originale și o planșă de desen.

De asemenea, vizitatorii sunt obligați să se îmbrace în salopete albastre autentice de epocă, supranumite cow gown. Atracția cuprinde, de asemenea, o zonă dedicată istoriei creării modelului original Seria I de către fondatorul Land Rover, Maurice Wilks. Vizitatorii vor putea viziona imagini video inedite furnizate de familia Wilks.

Celebration Line se află în centrul liniei de producție Defender, găzduită într-una dintre clădirile de producție originale de la fabrica JLR din Solihull. Deschiderea atracției marchează începutul unui an de sărbători, deoarece Defender intră în ultimul an de producție în Marea Britanie.

Compania a apelat la Phil Bashall, unul dintre cei mai importanți restauratori Land Rover din lume și curatorul renumitei colecții Dunsfold de Land Rover-uri istorice, pentru a crea vehiculele pentru linia de producție. Phil Bashall a construit primul său Land Rover Seria I la vârsta de 13 ani, dar recunoaște că a fost șocat când Land Rover i-a spus despre planurile sale de a construi o replică perfectă a unei linii de producție din 1948.

Noul tur al fabricii Defender durează aproximativ trei ore. Totul începe cu începutul procesului de producție: atelierul de caroserie. Aici se realizează caroseriile înainte de a fi trimise la atelierul de vopsire. Turul continuă apoi în zona de asamblare finală, unde vizitatorii pot vedea motorul și cutia de viteze instalate pe șasiu și pot urmări procesul minuțios de asamblare a panourilor de caroserie vopsite. În prezent, 450 de persoane lucrează pe linia de producție Defender, inclusiv o familie care se dedică construirii acestor vehicule emblematice de trei generații.

Related posts

Topul mașinilor care durează cel mai mult timp

user

De Tomaso Pantera 1970

user

1972 BMW 3.0 CSL

user

1967-1971 Ford Thunderbird

user

1959 Cadillac Eldorado Biarritz Convertible

user
Nptech