tesla: a 3-a platformă pentru un ve compact, la un preț mai mic?

Tesla ia în considerare structura unei a treia platforme de vehicule, în vederea dezvoltării unui nou model EV care să fie mai ieftin decât modelele actuale ale producătorului american.

Un vehicul electric de mici dimensiuni la jumătate din prețul lui Model 3?

Elon Musk, CEO-ul Tesla, a lăsat să se înțeleagă că producătorul auto ia în considerare planurile de a lansa pe piață o mașină electrică mai mică și mai compactă. Acesta ar urma să se bazeze pe cea de-a treia platformă de vehicule electrice a constructorului auto. Acest nou model ar urma să fie comercializat la jumătate din prețul lui Model 3.

Aceasta nu este prima dată când Tesla lansează ideea unei mașini electrice mai mici și mai accesibile. Se zvonește de mult timp că producătorul auto ar urma să scoată pe piață o mașină electrică de 25.000 de dolari, care ar avea un hatchback.

În prezent, Tesla are două platforme

În prezent, constructorul auto dispune de două platforme de vehicule, una dedicată modelelor Model S și Model X (modele de dimensiuni mari), în timp ce cealaltă ofertă este planificată pentru modelele mai scurte și mai compacte Model 3 și Model Y. În timpul teleconferinței privind câștigurile din trimestrul 3 din 2022, Musk a declarat că următoarea platformă va fi mai mică decât cea compactă actuală și că costul va fi aproape la jumătate față de cel al arhitecturii Model 3.

Musk a mai spus că principalul obiectiv al producătorului de vehicule electrice este dezvoltarea de noi vehicule. Cu toate acestea, el nu a dezvăluit niciun termen specific pentru lansare.

Producția noului model o depășește pe cea a tuturor celorlalte mașini Tesla la un loc

CEO-ul Tesla spune că viitoarea mașină electrică, mai compactă, va eclipsa producția lui Model 3 și Y, care au reprezentat 95% din totalul livrărilor de vehicule ale constructorului auto în T3 2022.

Noul model bazat pe cea de-a treia platformă de vehicule Tesla este așteptat să intre într-o producție foarte “masivă”.

“Vehiculul de generație următoare va costa aproximativ jumătate din prețul platformei 3/Y și va fi mai mic. Cred că va depăși cu siguranță producția tuturor celorlalte vehicule combinate”, a declarat Musk.

Elon Musk spune că costurile de producție vor fi reduse la jumătate

Vorbind despre dinamica costurilor, CEO-ul Tesla a declarat că producătorul auto ar putea produce două unități ale noului vehicul electric mai compact la același preț ca un singur Model 3. “Credem că se poate face”, a spus înflăcăratul – chiar lăudăros? – Musk.

Related posts

Hibrid VS GPL: care este mai ieftin în 2022?

user

TEST DRIVE MERCEDES EQE 350+ 292 CP

user

204 HP MG4 TEST

user

Chery Tiggo 7 2021: Preț, fotografii, consum, date tehnice

user

Jeep Wrangler 2021: preț, consum de combustibil, date tehnice

user
Nptech