TEST DRIVE MERCEDES EQE 350+ 292 CP

Mercedes adaugă treptat modele electrice în catalogul său. Alfabetul continuă la Stuttgart, odată cu sosirea în acest an a EQE. Am condus-o în timpul unei zile lungi de condus între Elveția și Franța.

Un SCE “mic

EQE, după cum ați înțeles deja, este un Mercedes electric cu dimensiuni apropiate de cele ale unui E-Class. Veți observa, de asemenea, că seamănă foarte mult cu un EQS, cu excepția câtorva centimetri, 27 de fapt. În mod clar, veți avea dubii de fiecare dată când veți trece pe drum pe lângă unul sau altul.

Cx pierde, cu un EQE măsurat la 0,22, față de 0,20 pentru EQS. În genul acesta, este totuși foarte bun. Aspectul de lacrimă și oarecum asemănător cu cel al unui cetaceu nu este pe placul tuturor. Cu toate acestea, este clar vizibil pe șosea. Designerii au înnebunit cu grila, cu o galaxie de stele care înconjoară logo-ul. Finisajul AMG Line adaugă o notă binevenită de sportivitate.

Un interior futurist

La bord, intrăm și în viitor, cu un efect impresionant de uimire. La fel ca în EQS, ochii sunt atrași de ecrane, în special de panoul central gigantic. Din păcate, doar modelele AMG 53 4Matic+ vor dispune de hiperscreen-ul opțional care ocupă întreaga planșă de bord.

Cu toate acestea, 350+ nu pare ieftin. Ne permite să atingem materiale ceva mai nobile. Mercedes a reușit să îmbine codurile de lux cu tehnologia de ultimă oră. Odată ce ați înțeles structura meniului și logica comenzilor, vă veți descurca. Nu există lipsă de spațiu pe banchetă, chiar dacă sunteți foarte înclinat. Capacitatea portbagajului, de 430 de litri, este puțin dezamăgitoare.

Confortabil și liniștit

Acum este timpul să porniți acest cocon de lux futurist. Suntem puțin îngrijorați de ieșirea din parcarea strâmtă, la volanul sedanului nostru lung de aproape 5 metri. Dar Mercedes și-a folosit bagheta magică, dotându-l cu direcție pe 4 roți. Nu este exagerat să spunem că EQE este mai ușor de manevrat în aceste condiții decât o mașină compactă fără această caracteristică.

Ce vă frapează la prima vedere pe drum? Tăcerea. Pentru a merge cu ea, un confort regal. Amortizarea aerului izolează literalmente habitaclul de șosea. Trebuie să parcurgeți din nou același drum cu un vehicul convențional pentru a vă da seama cât de mult. Îi poți simți sufletul de călător, iar tot ce vrei să faci este să acumulezi kilometri. Curbele nu o sperie, chiar dacă greutatea ei se simte uneori.

Consum remarcabil

Cu toate acestea, sistemul său de asistență la conducere fin reglat îl transformă într-o mașină de autostradă de clasă superioară. Cu bateria sa de 90,5 kWh, acesta poate atinge valori destul de ridicate de autonomie. Pentru că Mercedes își gestionează energia ca nimeni altul. Cine își poate imagina un consum de 16 până la 18 kWh pentru o mașină de 2,5 tone în condiții normale de funcționare? Iar cei 292 de cai putere nu sunt prea mulți pentru a o mișca, dacă nu cumva doar atât.

Parcurge cu ușurință peste 500 km pe șosea și 430 km pe autostradă, pe vreme caldă și cu aerul condiționat folosit intens. Acest lucru este suficient pentru a sări peste una sau chiar două stații de încărcare rapidă pe cele mai aglomerate drumuri. Puternicul încărcător de la bord de 170 kW este suficient pentru a trece de la 10 la 80% în aproximativ 30 de minute în cele mai bune condiții. Contați pe mai mult de 8 ore la un motor de 11 kW.

Related posts

Jeep Wrangler 2021: preț, consum de combustibil, date tehnice

user

204 HP MG4 TEST

user

Chery Tiggo 7 2021: Preț, fotografii, consum, date tehnice

user

Hibrid VS GPL: care este mai ieftin în 2022?

user

tesla: a 3-a platformă pentru un ve compact, la un preț mai mic?

user
Nptech